Belangrijk bericht voor gebruikers die methodetoetsen importeren en exporteren

Parnassys kan vanaf het schooljaar 16/17 resultaten van methodetoetsen automatisch vanuit de software van uitgeverijen inlezen. Hiervoor zijn wij nu al aanpassingen in Parnassys aan het doorvoeren.

Eén van deze aanpassingen is het tonen van de daadwerkelijke waarderingen van uitgeverijen naast de schoolcijfers die nu al in ParnasSys worden gebruikt. Hiervoor hebben we het model van methodetoetsen iets aangepast en direct de onderliggende techniek geüpdatet.

Ander formaat

Doordat ParnasSys met een nieuwe techniek werkt, verandert het formaat waarin methodetoetsen worden geëxporteerd. De inhoud die wordt geëxporteerd blijft hetzelfde, maar het formaat zal veranderen. Voor geïnteresseerde: het bestandsformaat gaat van een XML-bestand naar een JSON-bestand veranderen. Bij het importeren van bestanden verwacht ParnasSys dus ook het nieuwe bestandsformaat en niet de oude XML-bestanden.

Release 13 april

Deze veranderingen zullen vanaf de april-update (13 april) van ParnasSys van kracht zijn. Dit omdat we dan van start kunnen gaan met het testen van de nieuwe resultaten-koppeling met uitgeverijen.

Automatische conversie

Ons advies is om vóór 13 april alle methodetoetsen die uw school gebruikt in ParnasSys te hebben staan, zodat deze automatisch tijdens de update van 13 april worden geconverteerd naar het nieuwe bestandsformaat. Na 13 april kunt u uw methodetoetsen dan zonder probleem exporteren in het nieuwe bestandsformaat en importeren bij de school waar u de methodetoets wilt gebruiken.

Drie vragen over deze wijziging

1. Wij gebruiken de normeringen van methodetoetsen in ParnasSys, wat moeten wij doen?

Als u tussen nu en 13 april niet importeert of exporteert, hoeft u niets te doen. De normeringen die u in ParnasSys heeft staan, worden automatisch geconverteerd.

2. Ik beheer een website met normeringen van methodetoetsen, zodat scholen die kunnen downloaden en importeren.

Alle huidige normeringen op uw website zijn na 13 april niet meer bruikbaar in ParnasSys en zullen dus vervangen moeten worden door het nieuwe formaat. Waarschijnlijk heeft u deze normeringen ook in ParnasSys staan. Het beste kunt u de normeringen na de conversie van 13 april uit ParnasSys exporteren en daarmee de normeringen op uw site vervangen. Heeft u de normeringen niet meer in ParnasSys staan, dan kunt u ze vóór 13 april importeren en na deze datum exporteren. Ze worden in de tussentijd automatisch geconverteerd.

3. Ik heb normeringen van een site gedownload en nog niet geïmporteerd. Wat moet ik doen?

U moet de normeringen vóór 13 april importeren in ParnasSys. Na die datum zijn ze niet meer geschikt om te importeren. Lukt het niet voor die datum, dan moet u de normeringen ná 13 april opnieuw downloaden van een site de normeringen in het nieuwe formaat beschikbaar heeft.

Vragen?

Als u nog andere vragen heeft rondom de bovengenoemde veranderingen, kunt u terecht bij het item hierover op het Kennisportaal. Wij zullen dat artikel telkens bijwerken op basis van binnengekomen vragen.