ECK iD

Privacy staat bij ons hoog in het vaandel. Daarom kun je met ParnasSys AVG-proof te werk gaan. Daarnaast ondersteunen wij ook het nieuwe educatieve contentketen iD (ECK iD) dat vanaf komend schooljaar actief wordt.

Om te zorgen dat jij informatie niet op allerlei verschillende plekken hoeft in te voeren, heeft ParnasSys koppelingen met veel uitgevers en educatieve apps. Via deze koppelingen kunnen bijvoorbeeld toetsresultaten worden uitgewisseld. Om te garanderen dat de gegevens die tussen school en andere partijen privé blijven, kunnen alle scholen zich aanmelden voor het ECK iD. Daarmee wordt voor alle leerlingen en leerkrachten een nieuw, uniek ID gegenereerd waarmee leveranciers onderling informatie uitwisselen. De uitwisseling van gegevens gaat dan niet meer op basis van persoonsgebonden nummers, zoals het BSN.

ParnasSys is inmiddels volledig voorbereid op het ECK iD. Wanneer je jouw school hebt aangemeld voor nummervoorziening bij Kennisnet, hoeft er bij ParnasSys verder niets te gebeuren. Bij het openen van digitale leermiddelen vanuit de koppeling met ParnasSys, wordt automatisch gekeken of er voor de betreffende school ECK iD is aangevraagd. Wanneer dit het geval is, wordt ECK iD automatisch voor die school in ParnasSys ingevoerd.

Vanaf het nieuwe schooljaar zal in ParnasSys zichtbaar zijn of het ECK iD voor jouw school ingericht is.