Nieuwe functies maart 2016

Nieuwe functies

In de afgelopen periode is weer een aantal nieuwe functies aan ParnasSys toegevoegd. In dit artikel leest u meer over deze nieuwe functies.

Accountbeheer in ParnasSys

De manier waarop accounts voor medewerkers worden beheerd, is aangepast. Voortaan krijgen medewerkers een aanstelling in plaats van een rol op een school.

Een aanstelling geeft de medewerker toegang tot een school of de monitor-organisatie met een bepaalde rol. Een medewerker kan meerdere aanstellingen hebben en zo toegang krijgen tot verschillende scholen. Ook kunnen aan de aanstellingen verschillende rollen gekoppeld worden, zodat de medewerker de juiste toegang heeft op de verschillende scholen.

Op de tab Medewerker van een school worden nu ook de bovenschoolse medewerkers getoond. Deze medewerkers kunnen ook toegang tot de school krijgen wanneer de school een aanstelling aan hun account toevoegt.

Een geheel nieuwe medewerker kan ook nog altijd worden toegevoegd. Nadat u de persoonlijke gegevens heeft ingevoerd, maakt u ook hierbij een aanstelling voor de medewerker.

Bestaande accounts hoeven niet te worden aangepast. Op een later moment zal nog een omzetting plaatsvinden van de bestaande accounts naar de nieuwe opzet.

Kennisportaal ParnasSys

Het Supportportaal van ParnasSys is nu het Kennisportaal. U opent deze ook door op het vraagteken (rechtsboven in ParnasSys) te klikken. Het Kennisportaal opent dan in een nieuwe tab van uw browser. Hier vindt u informatie over allerlei onderwerpen. Daarnaast kunt u de meldingen die u aan ParnasSys doorgeeft en onze reactie hier ook zien. Klikt u rechts onder ‘Uitgelichte artikelen’ op ‘Welkom op het ParnasSys Kennisportaal’ om een introductie van het Kennisportaal te zien.

Video over nieuwe versie

Bij elke nieuwe van ParnasSys publiceren we op het YouTube-kanaal van ParnasSys een video met de belangrijkste aanpassingen.

Release notes

Kijkt u voor een volledig overzicht van alle wijzigingen bij de release notes in ParnasSys via Beheer > Release notes.

Overdracht tussen duopartners

Hoe werk jij samen met je duopartner? Voor de doorontwikkeling van Parro voor leerkrachten zijn wij benieuwd hoe jij samenwerkt. Help mee om jouw app nog beter te maken! Vul de enquête in op: https://bit.ly/duo-overdracht.

De tweede (Up)Date met ParnasSys komt eraan!

Dinsdag 19 april vindt van 13.00-16.00 uur de tweede (Up)Date met ParnasSys plaats. In deze bijeenkomst voor administratief medewerkers en applicatiebeheerders worden de functionaliteiten behandeld die in het afgelopen half jaar zijn toegevoegd in ParnasSys. Aan het eind van de middag bent u dus weer helemaal up to date! Meer informatie kunt u vinden op de pagina met scholing.

Symposium 'Verder met ParnasSys'

Het symposium 'Verder met ParnasSys' staat dit jaar in het teken van werkdruk verlagen met ParnasSys. De nieuwste ontwikkelingen van ParnasSys en de modules worden met je gedeeld. Je kunt kiezen uit maar liefst 14 workshops over onderwijskundige thema's, gerelateerd aan ParnasSys.
Meer informatie en aanmelden >>>