Programmeerworkshops in de Codeweek

Topicus en iQMaak nodigen Deventerse basisschoolleerlingen uit voor programmeerworkshops in de 2e Nederlandse Codeweek

Codeweek

Van 10 t/m 17 oktober 2015 wordt voor de tweede keer de Codeweek georganiseerd. Dit Europese initiatief wordt in Nederland ondersteund door Kennisnet en ECP. In deze week kan iedereen het initiatief nemen om kinderen, jongeren en docenten kennis te laten maken met programmeren. Programmeren is hét lezen en schrijven van de toekomst.

Foto van kinderen achter een laptop

Programmeerworkshop

Omdat Topicus en iQMaak het belangrijk vinden dat kinderen al op de basisschool kennismaken met programmeren, hebben zij 6 basisscholen uit Deventer uitgenodigd voor een programmeerworkshop. De leerlingen uit groep 7 krijgen een rondleiding bij Topicus en zien daar hoe ‘echte’ programmeurs werken aan ParnasSys (het leerlingvolg- en leerlingadministratiesysteem van Topicus). Tijdens de workshop van Sjoerd Dirk Meijer van iQMaak leren ze programmeren door zelf een game te maken.

Om basisscholen te stimuleren om zelf te gaan programmeren in de Codeweek, ontwikkelen iQMaak en Topicus drie lesbrieven. Deze zijn vanaf september te downloaden via http://www.programmeeronderwijs.nl.

Topicus

Topicus is een innovatieve ICT-dienstverlener in de sectoren finance, zorg, onderwijs en overheid. Topicus ontwikkelt moderne webapplicaties voor leerlingadministratie in de gehele onderwijsketen, van PO (ParnasSys) tot en met WO. Met ruim 1,7 miljoen leerlingen verdeeld over alle onderwijssectoren is Topicus marktleider op het gebied van leerlinginformatiesystemen.
(www.topicus.nl / www.parnassys.nl)

iQMaak

iQMaak adviseert en ondersteunt (basis)scholen met gastlessen, lerarencursussen en bij de implementatie van programmeren en maken in het onderwijscurriculum. Daarnaast organiseert iQMaak programmeerworkshops en -cursussen voor (hoogbegaafde) kinderen.
(www.programmeeronderwijs.nl)